dc.contributor.author |
Barbaroș, Mihail |
|
dc.contributor.author |
Bujoreanu, Nicolae |
|
dc.contributor.author |
Dascălu, Nicolae |
|
dc.date.accessioned |
2020-09-29T13:12:25Z |
|
dc.date.available |
2020-09-29T13:12:25Z |
|
dc.date.issued |
2011 |
|
dc.identifier.citation |
BARBAROŞ, M., BUJOREANU, N., DASCĂLU, N. Optimal determination of freezing temperature of raspberry fruit in intensive culture on organic bases. In: Lucrări ştiinţifice, USAMV Iaşi. 2011, vol. 54(1): Horticultură, pp. 197-200. ISSN 1454-7376. |
en_US |
dc.identifier.issn |
1454-7376 |
|
dc.identifier.uri |
http://dspace.uasm.md:8080/xmlui/handle/123456789/5013 |
|
dc.description.abstract |
We studied the influence of temperature -16C, -18C and -20C on the degree of modification of biochemical indicators, technological fruits of raspberry and mycological culture obtained intensive ecological basis for a period of 123 days of storage. Experimental data were obtained on the change of sucrose, titratable acids, ascorbic acid, total carbohydrate and fruit tissues monocarbohydrates. Optimum temperatures were determined by freezing raspberry fruit crop obtained organic bases. |
en_US |
dc.description.abstract |
S-a studiat influenţa temperaturilor de -160C; -180C şi -200C asupra gradului de modificare a unor indicatori biochimici, tehnologici şi micologici ale fructelor de zmeur obţinute în cultura intensivă pe baze ecologice pe durata unei perioade de 123 zile de păstrare. S-au obţinut date experimentale referitoare la modificarea conţinutului de zaharoză; acizilor titrabili, acidului ascorbic; glucidelor totale şi monoglucidelor în ţesuturile fructelor. S-a stabilit temperatura optimă de congelare a fructelor de zmeur obţinute în cultura pe baze ecologice. |
|
dc.language.iso |
en |
en_US |
dc.subject |
raspberry |
en_US |
dc.subject |
soft fruits |
en_US |
dc.subject |
storage |
en_US |
dc.subject |
zmeur |
en_US |
dc.subject |
agricultură alternativă |
en_US |
dc.subject |
depozitare |
en_US |
dc.subject |
congelare |
en_US |
dc.subject |
bace |
en_US |
dc.title |
Optimal determination of freezing temperature of raspberry fruit in intensive culture on organic bases |
en_US |
dc.title.alternative |
Determinarea temperaturii optime de congelare a fructelor de zmeur în cultura intensivă pe baze ecologice |
en_US |
dc.type |
Article |
en_US |